2010年1月26日

KAKIZOME, január 23.

Köszönjük szépen a kedves vendégeknek, hogy eljöttek. Reméljük, mindenki jól érezte magát.

Voltak, akik már nem először próbálták, és voltak, akik igen. Ezért először "az írástudók 4 kincséről" szólt egy kis bemutató, majd rögtön bele is vágtunk a kalligráfiába.
Ahhoz, hogy a kéz hozzászokjon az újfajta ecsettartáshoz, egy "bemelegítő gyakorlatot" végeztünk Fujiwara san vezetésével. A tus elkészítése után vékony és vastag vonalakkal gyakoroltuk, hogyan lehet egy ecsettel különböző vastagságú vízszintes és függőleges vonalakat húzni, miközben ügyelünk a helyes testtartásra. Ugye, csak látszólag könnyű a feladat? =(+.+);=
Miután a kéz és a test megszokta az ecsetet, mindenki leírhatta a kedvenc kanji-ját, újévi kívánságát. Közben a klub tagjai és a Nadeshikokai nevű önkéntes klub japán hölgyei (Fujiwara san és Waketa san) segítették a kezdők mozdulatait. Azt hiszem, talán az "álom-yume" kanji volt a legnépszerűbb.... Eleinte voltak, akik kissé féltek a hófehér papírra írni, ezért újra és újra csak a gyakorláshoz szánt újságpapírt használták, de végre sikerült mindenkit rávenni, hogy kipróbálja magát a japán papíron is:)
A kész alkotásokat mindenki hazavihette emlékbe.
Remélem, hamarosan újra találkozhatunk.
M: