2010年10月19日

II. HANGARI SHORAKUKAI KIÁLLÍTÁS TOKIÓBAN
笹生先生
Megrendezére került a második kiállítás Tokióban a Hangari Shorakukai, a Károli és a Városmajori kalligráfia klubok diákjainak munkáiból.
A nyáron elkészített versek után (ismét a Hyakunin Isshu-ból!) újabb feladatot is kaptunk,
külön megtiszteltetés a Hangari Shorakuki diákjai számára, hogy több munkával is szerepelhettünk.
A felkészülés "tempós" és kicsit stresszes volt, az idő rövidsége és a még kipróbálaltlan forma miatt, ám a képeket elnézve megérte a fáradságot. Emlékszem, milyen remegő kezekkel nyúltunk a "shikishi" lapok után, félórákat mélázva, mielőtt az ecsettel hozzáértünk volna:))))) Hiába, csak egy esélyünk volt, és ez a tudat alaposan kifáraszott minket, engem legalábbis igen.

笹生先生、高橋先生

A "shikishi"-hez külön nekünk készített a japán kakejiku (függő tekercs) készítő mester kakejiku-t, új színösszeállítással, ami csak a magyar megrendelőknek, nekünk készült. Nekem is könnybe lábadt a szemem, mikor a kiállításról készült képeket megkaptam. Első próbálkozásra nem is rossz, ugye?



A kiállításon a magyar diákok mellett a japán alkotók munkái is helyet kaptak, így egy egész nagy anyag gyűlt össze, tavalyhoz képest bővült a repertoár.

Bár még kicsik vagyunk, nagyon kezdők, a lelkes munka egy apró de ugyanilyen lelkes japán rajongótábort eredményezett, akik a távolból is bíztatnak a további munkára, örömteli alkotásra.

夢 愛 葡萄


Kár lenne, ha ezek az alkotások itthon nem kerülnének bemutatásra, ezért elhatároztam, hogy miután visszaérkeztek Magyarországra, itthon is kiállítom őket. Remélem, a büszke és boldog alkotók támogatják majd az ötletet, és nemcsak a Hangari Shorakukai, hanem a többi résztvevő is szívesen szerepel majd egy magyarországi, közös kiállításon.


Nagy Mónika

"Kasui"