2011年7月14日

Az idén belevágtam a vizsgába, hogy feljebb léphessek a dan-ranglétrán:)
昇級試験・・・・
A történet kacskaringós, mert elméletileg Tokióba kellett volna utazzak, ott egy kis "tréningen" azaz a mesterem általi felkészítésen részt venni, majd beadni a vizsgára a munkáim. Január óta tervezgettem, ám közbejöttek a márciusi események.
Az idén tehát úgy alakult, hogy postán keresztül, felkészítés nélkül vizsgázom, ezért duplán nehéz feladat elé néztem.
A következő képeken a két vizsgamunkám látható, amiket a shoin, azaz a kalligráfia iskola mintái alapján készítettem. Az első körben gyakorlás van, majd a nagymester kijavítja a munkákat, e javított munkákat aztán újra jól átgondolva, minden tudást összeszedve elkészül a seisho, a végleges munka, amit aztán a nagymester értékel.
Hihetetlen sikerélmény, hogy a gyakorlás után a javításkor szinte alig javított bele a mester. Sőt, van olyan karakter, amibe bele sem javított, eszerint sikerült úgy megírnom, hogy a mester elégedett vele.


Ez itt pedig már a tisztázott példány, ami alapján eldöntik, léphetek-e egy dan-t feljebb, vagy még nem. Akárhogy is lesz, a szokatlan körülmények ellenére, a rengeteg munka mellett beleadtam mindent.
Az alábbi linken Takahashi sensei blogján el lehet olvasni a történetet, az ő szemszögéből is. Valamint képek is vannak. Úgy tűnik, hogy az iskola vezetőjének tetszett, amit írtam, remélem, az értékelése is kedvező lesz számomra.


Most már csak várni kell, és várni és várni.......