2009年10月9日

Magyar kalligráfiák Japánban!



Kiállítás Japánban
2009. 10. 09.
A Hungary Shorakuki alapítója, Takahashi Tenin sensei és a tokiói Magyar-Japán Baráti Szervezet kiállítást rendezett Tokióban. A kiállításon részt vettek a Károli egyetem és a Városmajori gimnázium diákjainak munkái. A művek elkészítésénél a sensei magyarországi önkéntes barátai, a Nadeshikokai tagjai segédkeztek.
Először rendeztek ilyen jellegű kiállítást Japánban, melyen a kalligráfia iránt érdeklődő magyarok munkái (a csak kanjit tartalmazó munkák a japán támogatók munkái) voltak láthatók, és magyar-japán együttműködésel jött létre. A kiállítást megtekintő japánok körében óriási sikert arattak a magyar diákok alkotásai.
A terembe lépő érdeklődők először azt hitték, japán diákok munkáit állították ki, de amint közelebb léptek, meglepve vették észre az alkotások mellett a diákok fényképes bemutatkozását. Óh, szóval magyarok.....
A sensei megígérte, hogy jövőre újra szerveznek egy hasonló kiállítást, amin a Hungary Shorakukai budapesti tagozatának tagjai is mindenképpen részt vesznek egy-egy alkotással. Ganbarimashou!
A részletekről a japánul tudók a következő helyen olvashatják a Hungary Shorakukai alapítójának, Takahashi Tenin sensei-nek beszámolóját:
http://ameblo.jp/h-shorakukai/